Υπαίθρια events & Team building: 5 τρόποι που ενισχύουν το ηθικό της ομάδας

Εταιρικά Events - Κτήματα Εκδηλώσεων

Υπαίθρια events & Team building: 5 τρόποι που ενισχύουν το ηθικό της ομάδας

Η ενίσχυση του ηθικού της ομάδας είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων. Ένα team building event ή μια εταιρική εκδήλωση σε ένα κτήμα αρκεί για να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη σύσφιξη των συναδελφικών δεσμών. Επίσης, ευνοεί την ανάπτυξη των ικανοτήτων των υπαλλήλων σας, δίνοντάς τους κίνητρο και εμπνέοντας την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του εργοδότη, δηλαδή το δικό σας.

Εκτός αυτού, αποτελεί για όλους ένα ευχάριστο διάλειμμα, δείχνει πως η εταιρεία είναι προοδευτική και αποδεικνύει πως οι άνθρωποί της είναι το παν.

Team building & εταιρικά events σε εξωτερικό χώρο: Τα 10 οφέλη για την επιχείρησή σας

1. Η αλλαγή σκηνικού ανανεώνει

Οι περισσότερες επιχειρήσεις διοργανώσουν τα εταιρικά events τους σε κλειστούς χώρους ή (ακόμα χειρότερα) στα γραφεία τους, εκεί που περνούν 40-50 ώρες τη βδομάδα ούτως ή άλλως. Η επιλογή αυτή δεν διεκδικεί σε καμία περίπτωση δάφνες πρωτοτυπίας. Σκεφτείτε πόσο πιο ενδιαφέρουσα για όλους θα ήταν μια εκδήλωση σε ένα κτήμα με καταπράσινο κήπο ή έναν ανοιχτό χώρο δίπλα στη θάλασσα, με πανοραμική θέα στην πόλη ή π.χ. στα Βόρεια προάστια της Αττικής. Φέτος πείτε “όχι” σε κάτι κλειστό και διεκπεραιωτικό και καλέστε τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες σας να πάρουν καθαρό αέρα με μια μίνι απόδραση στη φύση.

2. Τα μηνύματα είναι ισχυρότερα

Οι υπαίθριες δραστηριότητες ευνοούν την αποφασιστικότητα και τη δράση έναντι της νωθρότητας και της αδράνειας. Όσο απλοϊκό και αν ακούγεται, μισή μέρα σε έναν κήπο ή ένα δασάκι μπορεί να συμβάλλει θετικά στο ηθικό της ομάδας σας και να κάνει τα μέλη της δεκτικά στο να πετύχουν ακόμα υψηλότερους στόχους στο κομμάτι της εργασίας.

3. Η φύση καταστέλλει το άγχος

Το στρες είναι κάτι που θέλουμε να μειώσουμε όχι μόνο στην εργασιακή μας ζωή, αλλά και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Ξυπνά αρνητικά συναισθήματα, θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας και σαμποτάρει την παραγωγικότητά μας. Γι' αυτό μια χαλαρή μέρα εκτός γραφείου θα είναι “λυτρωτική” για τους υπαλλήλους σας και θα τους κάνει να αφήσουν στην άκρη για λίγο αγχωτικές σκέψεις περί στόχων ή πωλήσεων. Ο... ρόλος τους εκείνη τη μέρα θα είναι να περάσουν απλώς καλά μεταξύ τους.

4. Χτίζεται καλύτερη επικοινωνία

Όταν οι άνθρωποι δεν περιορίζονται σε έναν χώρο εργασίας με αυστηρούς όρους, αισθάνονται πιο ελεύθεροι. Είναι πολύ πιο πρόθυμοι να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συνεργαστούν για να πετύχουν έναν στόχο. Και αυτά τα ταλέντα της επικοινωνίας και της συνεργασίας είναι skills που θα κληθούν να εφαρμόσουν την επόμενη κιόλας μέρα στο γραφείο.

5. Ευνοείται η δημιουργικότητα & η πρωτοβουλία

Τα team building events δεν χτίζουν μόνο την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Ευνοούν και τις πρωτότυπες και δημιουργικές λύσεις. Εξελίσσοντας τη σκέψη τους και δουλεύοντας όλοι μαζί με τη λογική του “out of the box”, οι υπάλληλοί σας θα γυρίσουν στο πόστο τους έτοιμοι να “γεννήσουν” ιδέες, που πολύ πιθανό να αποβούν κερδοφόρες για την επιχείρησή σας.

Το Εταιρικά Events είναι ο απόλυτος οδηγός για να βρείτε το κατάλληλο Κτήμα που θα στεγάσει (μόνο μεταφορικά) την εταιρική εκδήλωσή σας ή ένα fun team building event για εσάς και την ομάδα σας!

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα