"Τeam building" της μόδας ή βασική ανάγκη όλων μας ;

"Τeam building" της μόδας ή βασική ανάγκη όλων μας ;

Είναι αλήθεια πως η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας λόγω της πανδημίας. Πολλοί αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε τη δουλειά μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Για ένα μικρό διάστημα σε πολλούς από εμάς αυτό ήταν ευχάριστο, αφού απολαύσαμε περισσότερο χρόνο την οικογένειά μας, χορτάσαμε τη ζεστασιά του σπιτού μας και γενικότερα ήταν μια απρόσμενη παύση μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας. Ωστόσο η διάρκεια της απομόνωσης μας κούρασε και τελικά φτάσαμε στην κυριολεξία να ζούμε τη έκφραση "σπίτι - δουλειά, δουλειά - σπίτι"... Χάθηκε η φυσική παρουσία μέσα στον εργασιακό χώρο, η επικοινωνία, τα αστεία και η παρέα με τους συναδέλφους. 

Τώρα που επανερχόμαστε στους κανονικούς μας ρυθμούς πρέπει να βάλλουμε στόχο να ζούμε την κάθε στιγμή ακόμα και στη δουλειά μας, με ποιότητα. Να κτίσουμε αληθινές σχέσεις με τους συναδέλφους και συνεργάτες μας ώστε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι αδιαμφισβήτητο πως τα άγχη και οι έγνοιες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν όμως είναι σίγουρο πως μια ενωμένη ομάδα ενός project συνεργάζεται με μεγαλύτερη επιτυχία και πιο ευχάριστα.

Ένας από τους στόχους λοιπόν μιας εταιρίας είναι να διατηρεί ένα ευχάριστο περιβάλλον με κίνητρα και ευκαιρίες για την ενδυνάμωση των σχέσεων των εργαζομένων. Με τη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων προσωπικό, διοίκηση και σε κάποιες περιπτώσεις εξωτερικοί συνεργάτες βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πιο ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ τους. Η καλύτερη επιλογή είναι να πραγματοποιηθούν σε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων ή σε κτήμα ή ακόμα σε ξενοδοχείο ώστε να μην υπάρχει η αυστηρότητα και η ρουτίνα του εργασιακού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για την διοργάνωση εταιρικών events που στόχο έχουν το "Team building", κάποιοι από αυτούς είναι:

  • οι εταιρικές εκδρομές 
  • οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες 
  • Πάρτυ για τα παιδιά των εργαζομένων
  • Επετειακή εκδήλωση της εταιρίας (πχ 10 χρόνων λειτουργίας κτλ)
  • Εορταστική εκδήλωση για την επιτυχία και την επίτευξη στόχων της επιχείρησης
  • Εποχιακές εκδηλώσεις, όπως είναι των Χριστουγέννων, των Απόκρεων, τέλος εργασιακής σεζόν - λήξη ενός μεγάλου έργου

Σίγουρα λόγοι θα βρεθούν και μάλιστα πολλοί, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και να έχουμε όλοι, εργοδότες και εργαζόμενοι, τον ίδιο στόχο: την ποιοτική ζωή. 

 

 

 

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα