Γιατί να αναθέσω την εταιρική εκδήλωσή μου σε επαγγελματία διοργανωτή;

Εταιρικά Events - Διοργάνωση εταιρικών events

Γιατί να αναθέσω την εταιρική εκδήλωσή μου σε επαγγελματία διοργανωτή;

Εάν ετοιμάζετε μια εταιρική εκδήλωση και προβληματίζεστε για το πώς θα την στήσετε από το μηδέν σωστά και επαγγελματικά, αξίζει να σκεφτείτε να προσλάβετε τον ειδικό για τη δουλειά. Ο επαγγελματίας διοργανωτής εταιρικών events έχει ήδη στήσει δεκάδες ή ακόμα εκατοντάδες εκδηλώσεις πριν τη δική σας, γι' αυτό και έχει τη λύση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει. Δείτε λοιπόν γιατί αξίζει να αφήσετε στα χέρια των ειδικών την εταιρική εκδήλωσή σας:

1. Έχουν περισσότερη εμπειρία

Το πρώτο και βασικό πλεονέκτημα που θα έχετε εάν προσλάβετε μια εταιρία διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων είναι η εμπειρία. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ένας επαγγελματίας διοργανωτής, που έχει μακρά πορεία στον χώρο, έχει αναλάβει και έχει φέρει εις πέρας πολύ περισσότερες εκδηλώσεις από εσάς.

Έτσι, θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά εκπλήξεις ή έκτακτες καταστάσεις, που απαιτούν ειδικό χειρισμό. Επιπλέον, θα έχει προβλέψει τα πάντα ώστε να μείνει ο εργοδότης του ευχαριστημένος, μιας και οι συστάσεις σε αυτή τη δουλειά είναι το παν.

2. Αξιοποιούν τις διασυνδέσεις τους

Από διοργάνωση σε διοργάνωση, ο επαγγελματίας αποκτά πολύτιμη εμπειρία. Και χρόνο με το χρόνο έρχονται και οι σωστές διασυνδέσεις. Από τη στιγμή που μια εταιρεία διοργάνωσης εταιρικών events είναι δραστήρια στον κλάδο, έρχεται σε επαφή με συνεργάτες και είναι σε θέση να αξιολογήσει με αντικειμενικότητα τις υπηρεσίες τους και την εμπειρία που αποκόμισε από τη συνεργασία μαζί τους.

Άλλωστε, μια καλή συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών που κινούνται στο ίδιο περιβάλλον, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον. Έτσι είναι πολύ πιο πιθανό η εταιρική σας εκδήλωση να έχει τους καλύτερους προμηθευτές υπηρεσιών και αγαθών και το καλύτερο σέρβις, όλα αυτά σε πιο συμφέρουσα τιμή.

3. Δουλεύουν με budget

Άλλο ένα πλεονέκτημα του να συνεργαστείτε με επαγγελματίες διοργανωτές εταιρικών εκδηλώσεων έχει να κάνει με τα οικονομικά. Ως επαγγελματίες με εμπειρία στη διοργάνωση, που έχουν συναντήσει πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις, ξέρουν πώς να διαχειριστούν το διαθέσιμο budget για μέγιστη απόδοση. Δεν θα πέσουν στην παγίδα της περιττής σπατάλης από ενθουσιασμό, γιατί γνωρίζουν ότι αυτό το ποσό θα λείψει από κάποιο άλλο κομμάτι της εκδήλωσης. Έχουν να λογοδοτήσουν μέχρι τελευταίου ευρώ στον εργοδότη, δηλαδή εσάς, και είναι σε θέση λόγω εμπειρίας και διασυνδέσεων να κλείσουν συμφωνίες σε χαμηλότερες τιμές.

Εκτός αυτού, πολλοί διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνογνωσία και know-how για να χειριστούν τα χρήματά σας με διαφάνεια, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία budgeting, στα οποία θα έχετε και εσείς πρόσβαση.

4. Έχουν διαπραγματευτική δύναμη

Οι εταιρείες διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων θέλουν να αφήνουν τους πελάτες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Γι' αυτό θεωρούν χρέος τους να διαπραγματεύονται καλύτερες τιμές και υπηρεσίες με τους συνεργάτες τους εκ μέρους των πελατών τους. Με άλλα λόγια, στόχος τους είναι να κλείνουν συμφωνίες, που θα είναι οικονομικά συμφέρουσες για κάθε εμπλεκόμενο και κυρίως εσάς. Και επειδή διοργανώνουν συχνά εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες, branding events κ.λπ, έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη από έναν ιδιώτη απέναντι σε ξενοδοχεία ή άλλα venues, catering, πωλητές, DJs, προμηθευτές κ.ά. επαγγελματίες.

Πιο απλά, σε άλλη τιμή θα έκλεινε ένας ιδιώτης έναν συνεδριακό χώρο σε ξενοδοχείο και σε άλλη ένας επαγγελματίας με μεγάλο πελατολόγιο, που μπορεί να φέρει άλλες 10 εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο μέσα σε ένα χρόνο.

5. Έχουν στόχο το όραμά σας

Η δουλειά ενός διοργανωτή εταιρικών events είναι δύσκολη. Το τέλειο αποτέλεσμα απαιτεί συντονισμό πολλών ανθρώπων, time management, meetings στο τηλέφωνο ή κατ' ιδίαν, μελέτη του προϋπολογισμού και αστείρευτη ενέργεια. Γι' αυτό και όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι, έχουν αγάπη για τη δουλειά τους και μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσάς για να στήσουν από το μηδέν ένα εταιρικό event. Και αυτό δεν είναι υπερβολή, εάν σκεφτείτε μόνο πως μέσω των events που στέφονται με απόλυτη επιτυχία βελτιώνεται και η εικόνα του διοργανωτή στην αγορά και ο ίδιος αποκτά καλύτερες συστάσεις.

Μεγάλο κομμάτι που κρίνει την επιτυχία και την ικανοποίηση του πελάτη είναι η ικανότητά τους να ακούν προσεκτικά τις απαιτήσεις του εργοδότη, να αναλύουν τα ζητούμενα και να αξιοποιούν τους πόρους και τις γνωριμίες τους σωστά. Είτε θέλετε να προσελκύσετε επενδυτές, είτε να λανσάρετε ένα νέο προϊόν, είτε να γιορτάσετε με μετόχους και υπαλλήλους, ο στόχο είναι ορισμένος εξαρχής και το όραμά σας είναι το κίνητρό τους για να φέρουν εις πέρας μια άψογη εταιρική εκδήλωση.

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη για την διοργάνωση του εταιρικού σας event εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα